Kako se učinkovito riješiti celulita?

Kako se učinkovito riješiti celulita?

Celulit je, bez sumnje, jedan od najvećih problema s kojima se suočava gotovo svaka žena. Naime, prema procjenama, između 85 i 98% žena ima problema s celulitom. Iako se nekad smatrao simbolom bogatstva jer je bio karakterističan za žene koje uživaju u kvalitetnoj hrani i ništa ne moraju raditi, danas je celulit neprijatelj žena i znak nebrige, lošeg životnog stila i manjka tjelesne aktivnosti.

U svijetu se troše milijarde na različite preparate protiv celulita, no njihov je učinak upitan, a neželjene nakupine vrlo se brzo ponovo stvore i čine probleme najčešće na butinama, stražnjici i trbuhu.

celulit

Što je celulit?

Celulit su naslage masnog tkiva koje se nakupljaju ponajprije na nogama i stražnjici, ali i na bokovima, trbuhu i rukama, a izgledaju kao tkivo s karakterističnim udubinama i čvorićima („narančina kora”).

Celulit su, preciznije, pod kožom nagomilane masnoće i toksini koji izazivaju slabljenje vezivnog tkiva koje povezuje kožu s mišićima i stvaranje nabora na koži.

Na stvaranje celulita ponajprije utječu hormoni, a ključnu ulogu ima estrogen. Hormoni imaju funkciju da, daju čvrstoću i elastičnost kože, reguliraju cirkulaciju krvi i limfe te pospješuju gomilanje masnog i vezivnog tkiva. Uz estrogen, u stvaranju i gomilanju celulita sudjeluju i drugi hormoni, poput katekolamnina (adrenalin, noradrenalin i kortizol) te inzulina, prolaktina te tiroidnih hormona.

Celulit se znatno češće pojavljuje kod žena nego kod muškaraca.

celulit

Kako se testirati na celulit?

Kako je rečeno, postotak žena koje imaju problema s celulitom je čak do 98%, a ovo nakupljanje masnog tkiva se medicinski klasificira u četiri faze:

  • Faza 0: Nema zamjetnih neravnina dok osoba stoji ili leži, test „uštipa“ pokazuje nakupinu masnog tkiva, ali nema neravnina
  • Faza 1: Nema neravnina kad osoba stoji ili leži, test „uštipa“ pokazuje neravnine
  • Faza 2: Spontano nakupljanje neravnina dok osoba stoji, ali ne i kad leži
  • Faza 3: Spontano nakupljanje neravnina kad osoba i stoji i leži

Test „uštipa“ se radi vrlo jednostavno: palcem i kažiprstom uhvatite komad kože na butinama, stražnjici ili trbuhu i obratite pozornost zamjećuju li se neravnine na uštipnutom dijelu kože.

Ako se nalazite u fazi 0, pobrinite se da se stanje ne pogorša.

celulit

Koji se tretmani preporučaju?

 

ANTICELULITNI PROGRAM BY WEYERGANS  

Tretman diferencirane terapije celulita započinje pregledom klijenta. Određujemo dijagnozu i zatim postavljamo program. Uz razgovor sa klijentom dogovaram plan dolazaka i program tretmana te koliko često može dolaziti i ostalo.

DCT – Diferencirana celulitna terapija – naša najpoznatija metoda

DCT odstranjujemo celulit i djelujemo preventivno na nastanak celulita i masnih nakupina. Tom metodom garantirano se postižu rezultati zato što napada uzroke nastanka celulita, a ne njegove posljedice.

DCT koristi različite postupke i metode za odstranjivanje celulita i masnih nakupina. S njima ne odstranjujemo samo celulit i masne nakupine, već i jačamo vezivno tkivo, poboljšamo strukturu i metabolizam kože, pospješujemo odstranjivanje otpadnih produkata iz tijela te našim klijentima nudimo fizički i psihički odmor.

 

Prije tretmana                                                                       Poslije tretmana

Body Wrapping tretman

Visokoefikasna metoda oblikovanja tijela „HIGH CARE Body Wrapping“, jedina licencirana i zaštićena metoda te vrste u svijetu. Već nakon prvog tretmana dolazi do pokretanja i postepenog topljenja masnih naslaga na tijelu. Rezultati su vidljivi i mjerljivi. Obim ugroženih zona se znatno smanjuje, koža postaje glatka i zategnuta. Zone koje vrlo uspješno tretiramo su trbuh, bokovi, butine i stražnjica.

SPM – Vakumska masaža za lice i tijelo

SPM aparat je najbolja kombinacija tradicije i moderne tehnologije. S tim aparatom izvodimo različite tretmane koji se odvijaju pod utjecajem vakumske masaže. To su anticelulitni tretmani, tretmani razbijanja masnih nakupina, tretmani učvršćivanja oslabljelog vezivnog tkiva, obrada strija, učvršćivanje grudi i stražnjice, smanjenje podbradka, obrada nečiste kože i tetretmani izravnavanja bora.

[su_button url=”http://www.karlik-ragusa.hr/kontakt” background=”#0abab7″ size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″]NARUČI SE NA TRETMAN[/su_button]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *